EN | BG   Вход | FAQ
Институт Отворено общество - СофияФондация Работилница за граждански инициативиПрограма за подкрепа на НПО в България
Втори международен семинар за насърчаване на партньорството между НПО от България и страните донори
29/11/2013
В София се проведе Вторият международен семинар за насърчаване на партньорство между НПО от България, Норвегия и Исландия. Семинарът се проведе в рамките на годишната среща за обмен на добри практики за развитието на партньорства между български неправителствени организации и организации от страните донори.

 

Елица Маркова, мениджър на Програмата за подкрепа на НПО по Финансовия механизъм на ЕИП представи възможностите, които Програмата предоставя за стимулиране и развитие на двустранни проекти. Тя подчерта, че и в рамките на втория конкурс за набиране на проектни предложения, който ще стартира през януари 2014 г., НПО от България и страните донори отново ще могат да кандидатстват за допълнителни средства за разработка на съвместни проектни идеи. (Още от презентацията на Елица Маркова може да намерите тук.)

 

Двустранното сътрудничество беше темата на презентацията на Лилиан Сулхайм от Норвежкия хелзинкски комитет. От своя страна Маргрет Стейнарсдотир от Исландския център за права на човека представи нейната организация, както и състоянието и основните дейности на неправителствения сектор в Исландия. Свои презентации пред участниците в семинара направиха и Йохан Оли Хилмарсон от Bird Life, Исландия, Вилиам Еванс от The Norwegian Association for Adult Learning, Jonsdottir Inga от Women’s Counseling, Исландия, Jan Steneby от Adults for Children, Норвегия.

 

Международният семинар беше открит от Теодора Христофорова, национален координатор на Кампанията за реч без омраза и писателят Георги Господинов. „Днес, когато примирията в обществата са твърди крехки, а много общества в Европа се люшкат между гнева и депресията - тъкмо емпатията става жизнено важна. Особено сега, когато говорим за езика на омразата, можем да се опрем на литературата, която учи на едно просто нещо - любопитство и съчувствие към другия“, каза Господинов. Цялото слово от откриването можете да прочетете тук.


EN | BG

Институт "Отворено общество" - София
ул. Солунска 56, София 1000, България
телефон: (+359 2) 9306619
факс: (+359 2) 9516348
email: ngoprogramme@osi.bg
web address: www.osi.bg

 

 

  Фондация „Работилница за граждански инициативи“
ул. Енос 7,ет. 6, ап.9, София 1408, България
телефон: (+ 359 2) 9549715
email: wcif@wcif-bg.org
web address: www.wcif-bg.org

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквитките

 

Powered by Sirma Solutions GSC