EN | BG   Вход | FAQ
Институт Отворено общество - СофияФондация Работилница за граждански инициативиПрограма за подкрепа на НПО в България
Конференция "Състояние на демокрацията и ролята на гражданските организации в България"
24/02/2017
Мнозинството български граждани са убедени, че техните основни политически и граждански права са защитени и те могат свободно да ги упражняват в рамките на съществуващото демократично устройство на страната. Същевременно обаче те са неудовлетворени от начина, по който функционират демократичните институции и по който се пишат и прилагат законите. Огромни групи от населението остават изолирани от обществения живот, не участват в процесите за взимане на решения и не се чувстват представени в органите на местната и централната власт, което може да доведе до ерозия на доверието в демокрацията като най-добра форма на държавно управления в България.

Данните са от ново национално представително изследване на общественото мнение на Институт „Отворено общество“ – София, което ще бъде представено на конференцията "Състояние на демокрацията и ролята на гражданските организации в България".

 

На конференцията, която ще се проведе на 28 февруари 2017 г. в столичния хотел Шератон, ще бъдат представени и резултатите от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г.


Участие във форума ще вземат г-жа Малина Крумова, Служебен заместник министър-председател по европейските фондове, г-н Кристиан Гротнес Халворсен, Старши съветник, Министерство на външните работи на Кралство Норвегия, Н.Пр. г-жа Туве Брувик Вестберг, Посланик на Кралство Норвегия за Румъния, България и Молдова, както и представители на НПО от България и други страни.

 

Програмата на конференцията можете да намерите тук

EN | BG

Институт "Отворено общество" - София
ул. Солунска 56, София 1000, България
телефон: (+359 2) 9306619
факс: (+359 2) 9516348
email: ngoprogramme@osi.bg
web address: www.osi.bg

 

 

  Фондация „Работилница за граждански инициативи“
ул. Енос 7,ет. 6, ап.9, София 1408, България
телефон: (+ 359 2) 9549715
email: wcif@wcif-bg.org
web address: www.wcif-bg.org

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквитките

 

Powered by Sirma Solutions GSC